Diviš na hosťovanie do škótskeho Hibernian, nahradí ho Peškovič

31.01.2011 Prešov

Prešov 31. januára (TASR) - Slovenský futbalový brankár Jakub Diviš odchádza z corgoňligového Tatrana Prešov na hosťovanie do škótskeho prvoligového Hibernianu. Dvadsaťštyriročný Diviš uspel na skúške v edinburgskom ...
"Jakub bol v Škótsku na trojdňovej skúške. Svojimi výkonmi zaujal a Hibernian prejavil záujem o jeho angažovanie. Keďže sme nechceli nášmu hráčovi za výkony, ktoré u nás podával stáť v ceste, so zástupcami klubu sme sa dohodli na jeho polročnom hosťovaní s následnou opciou na prestup. Ako náhradu za Jakuba Diviša dolaďujeme získanie Borisa Peškoviča, ktorý je aktuálne voľným hráčom, " povedal pre oficiálny web klubu športový manažér Erik Bogdanovský. Tridsaťštyriročný Peškovič koncom roka s polročným predstihom zrušil kontrakt v rumunskom tíme CFR Kluž. Predtým pôsobil v portugalskom klube Académica Coimbra, viacerých poľských kluboch i Slovane Bratislava.
"Všetko sa to udialo veľmi rýchlo. Prišlo to náhle, dostal som ponuku, odišiel som na testy a za tri dni bolo jasné, že tu zostanem. Najskôr som išiel z Prešova do Edinburghu na trojdňové testy a potom som síce ešte pokračoval do anglického Doncasteru, no záujem z Hibernianu napokon bol. Začalo sa jednať medzi klubmi, ktoré sa včera dohodli. Dnes mám podstúpiť zdravotnú prehliadku a podpísať zmluvu a ak všetko dobre dopadne, tak tu už ostanem. Prebehlo to veľmi rýchlo. Tak to ale vo futbale chodí, " citoval Diviša klubový web. Prešovčania v nedeľu odleteli na herné sústredenie na Cyprus v kádri aj s trojicou nových tvárí Liborom Žůrekom, Martinom Vyskočilom a Jakubom Heindenreichom.
 

Vyberte región

mark